O nama

Kultno mesto za ljubitelje Rock’n’Roll-a i dobre svirke

Kada je 31. decembra 1991. godine klub Fest prvi put otvorio vrata niko nije mogao ni da nasluti koliki izazovi stoje pred gradskim načinom života čiji je sastavni deo klupska svirka. Nastavljajući tradiciju zemunske rok scene Fest je u godinama koje slede bio jedan od retkih bastiona rock&roll-a pružajući utočište publici željnoj kvalitetnog zvuka pred naletom šunda kojim smo zasipani sa svih strana.

Na našoj bini su ispekli zanat mnogi danas etablirani muzičari, za čije usluge se otimaju zvezde balkanskog popa. Ove vrhunske svirače i dalje imamo čast da ugostimo kada se zažele svirke za svoju dušu u intimnom okruženju dobro poznatog prostora, daleko od trgova i rasprodatih hala. Imali smo sluha i za kvalitetne autorske bendove, čija postojanost i prisutnost na sceni i dan danas nam govori da nismo pogrešili, a činjenica da se mnogi od njih rado odazivaju pozivu na saradnju potvrđuje nam da smo im ostali u dobrom sećanju.

Renome okupljališta ljubitelja dobrog zvuka nismo stekli tako lako, te je u tehniku i ambijent ulagano kad god je to bilo moguće. Klub danas raspolaže kvalitetnom ozvukom i rasvetom i u stanju je da zadovolji sve prohteve vezane za audio-vizuelni ugođaj. Opcija snimanja zvuka i prenosa svirke preko interneta su takođe dostupne a u bližoj budućnosti će biti proširene na višekanalno snimanje i video stream.

Počevši od sezone 2010/2011. odlučili smo da malo proširimo program žanrovski gledano, najpre zahvaljujući činjenici da se tokom poslednjih nekoliko godina pojavilo dosta bendova koje ne bismo mogli da svrstamo u rok i njegove derivate, a koji svojim kvalitetom zaslužuju da se nađu na našoj pozornici. Nimalo nas ne čudi da se u ovim što autorskim, što cover bendovima nalaze i stari znanci kluba, bilo kao izvođači bilo kao publika. U novu 2011/2012.sezonu ulazimo sa planom da ojačamo program sa zvučnim imenima domaće autorske scene, ne zapostavljajući najkvalitetnije “obrađivače”, a u nastojanjima smo i da dovedemo autore iz inostranstva o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.